ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Der Spiegel: Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα: Φέρτε ψυχίατρο!

Der Spiegel: Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα: Φέρτε ψυχίατρο!

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο: «Διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα: Φέρτε ψυχίατρο»!

«Επειδή ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είναι ειδικός στη θεωρία των παιγνίων, χρησιμοποιήθηκαν τα μαθηματικά για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά των αρχόντων της Αθήνας. Η αιρετική συμπεριφορά των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξηγείται με τέτοιες θεωρίες, αλλα ψυχοπαθολογικά.

Όποιος τις ακούσει προσεκτικά, θα ανακαλύψει στοιχεία "ψυχωτικής εμπειρίας". Αυτά είναι οι μανίες σε μια ιδέα, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη τη σκέψη. Η μανιακή απασχόληση με φανταστικούς εχθρούς, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται (μετά τη Γερμανία τώρα η Ισπανία), η ανικανότητα να κατανοήσει κάποιος τα πράγματα και το περιβάλλον του», αναφέρει το Der Spiegel.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά ...ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τoν περιβάλλει», καταλήγει το άρθρο.

Σχετικές ειδήσεις