ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Η Ευρώπη χάνει και την υπομονή της με την Ελλάδα

CNBC: Η Ευρώπη χάνει και την υπομονή της με την Ελλάδα

Τι αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις

«Η Ευρώπη φαίνεται ότι αρχίζει να χάνει και την υπομονή της με την Ελλάδα, καθώς της ζητά να μη σπαταλά άλλο χρόνο σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις», αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος υποστήριξε ότι «υπάρχει χάσιμο χρόνου. Έχουμε μόνο τέσσερις μήνες, ας εργαστούμε», είπε αναφερόμενος στη διαδικασία κατάθεσης και εξέτασης των ελληνικών μεταρρυθμιστικών προτάσεων.

Το CNBC επισημαίνει ότι ακόμη και το πού θα γίνονται οι συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και εκπροσώπων των τριών θεσμών αποτελεί θέμα διαμάχης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα στελέχη της τρόικας να επισκέπτονται την Αθήνα και προτιμά οι συζητήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες.

Άλλωστε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ήταν απόλυτα ξεκάθαρος τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί επισκέψεις από την «κλίκα» της τρόικας.

Πάντως πέραν της διαφορετικής φρασεολογίας που χρησιμοποιούν Ευρωζώνη και Ελλάδα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ρευστότητα της χώρας και κατά πόσο η Αθήνα είναι ικανή να καλύψει τις υποχρεώσεις της έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν – βασιζόμενοι και στην πληθώρα των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων – ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα σύντομα, καθώς οι αρμόδιες αρχές της Ευρωζώνης μάλλον δεν έχουν πεισθεί απόλυτα για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών προτάσεων.

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικές ειδήσεις