ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: «Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους»

Bloomberg: «Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους»

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρεται σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μετά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων των προηγούμενων ημερών σε Eurogroup και Ecofin.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αν κάποιος ρωτήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για τη δυσάρεστη κατάσταση της χώρας του, είναι πιθανό να λάβει μια πολύ διαφορετική απάντηση από ότι θα άκουγε σε άλλη περιοχή του ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει αν και «ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πεπεισμένος ότι η έξι εβδομάδων κυβέρνηση κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση και να αποφύγει την πτώχευση», οι ομόλογοί του έκαναν λόγο για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «πέραν των εντυπώσεων, η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους», ενώ επικαλείται το παράδειγμα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που χρειάζεται πλέον δεν είναι δηλώσεις προθέσεων ή συνθήματα, αλλά επαληθεύσιμα στοιχεία.

Παράλληλα, το Bloomberg φιλοξενεί και απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους αν και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να δημιουργήσει συμμαχίες με τη νότια περιφέρεια και ειδικά με την Ιταλία και τη Γαλλία - χώρες που είναι επίσης αντίθετες στη λιτότητα- ωστόσο για πολύ διαφορετικούς λόγους, το καθένα από αυτά τα κράτη έχουν ουσιαστικά συμμαχήσει με τη Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις