ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Die Ziet: Στο όριο της στάσης πληρωμών η Ελλάδα

Die Ziet: Στο όριο της στάσης πληρωμών η Ελλάδα

Ακόμη ένα κινδυνολογικό δημοσίευμα του γερμανικού τύπου κατά της Ελλάδας, βλέπει το φως. Η γερμανική Die Zeit, αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται στο όριο της στάσης πληρωμών.

Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες πηγές από τις Βρυξέλλες θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ ενώ χαρακτηρίζει μη συνεργάσιμα τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Τη θέση τους στην επικαιρότητα κρατούν και τα ελληνικά αιτήματα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το ζήτημα απασχόλησε ακόμη και το κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο. Οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις που απαιτούσαν λεπτομερείς απαντήσεις.

Σε άλλο δημοσίευμά της, αναφέρεται στη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Mega και στις δηλώσεις του για την ΕΚΤ ότι ασκεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. "Κατά την άποψή μου, η ΕΚΤ έχει μια πολιτική εναντίον της κυβέρνησής μας, παίρνει τον αέρα που αναπνέουμε," αναδημοσιεύει η Die Ziet, και ακολούθως ασχολείται με την παράθεση των εξελίξεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σχετικές ειδήσεις