ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με εκπροσώπους Σωματείων Μετάλλου συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Με εκπροσώπους Σωματείων Μετάλλου συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη, εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι έδωσαν έμφαση σε προβλήματα όπως η υψηλή ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και οι λεγόμενες «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις. Επιπρόσθετα, έθεσαν ζητήματα ενίσχυσης των ανέργων.

Ο υπουργός Εργασίας παρέθεσε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το επόμενο χρονικό διάστημα, με αρχή το σχέδιο νόμου αποκατάστασης του θεσμικού πλαισίου για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Περιγράφοντας το σύνολο των επερχόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες έχουν σκοπό να επαναφέρουν σημαντικές διατάξεις θετικές για τους εργαζόμενους, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η βάση της πολιτικής που ακολουθείται είναι οι Προγραμματικές Δηλώσεις στη Βουλή.
Επίσης, τόνισε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αναθεώρησης των προϋποθέσεων χορήγησης του εποχικού επιδόματος που δίνεται από τον ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους του κλάδου Μετάλλου.

Σχετικές ειδήσεις