ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Δεν κατέθεσα πόθεν έσχες - Μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν

Χαρδούβελης: Δεν κατέθεσα πόθεν έσχες - Μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν

Σε παραδοχή ότι δεν κατέθεσε δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 2011-2012, όπως όφειλε ως διευθυντής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στη Real News.

Ο κ. Χαρδούβελης αποδίδει την απόφαση σε κατευθύνσεις που έλαβε από τους νομικούς του συμβούλους, οι οποίοι, όπως αναφέρει, του είπαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τη θέση που κατείχε εκείνη την περίοδο.

Σημειώνεται πως, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κ. Χαρδούβελης ανέλαβε σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου τον Νοέμβριο του 2011 και λίγες εβδομάδες αργότερα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πειραιά λόγω της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Στη θέση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού παρέμεινε μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας προσφάτως, λόγω της αποκάλυψης ότι είχε βγάλει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, κάτι για το οποίο ο ίδιος ανέφερε ότι το έκανε λόγω φόβου το 2012 για κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις