ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ προανήγγειλε ο Λαφαζάνης

Περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ προανήγγειλε ο Λαφαζάνης

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, «έτσι ώστε να μην υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων», προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΡΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ και υπολογίζει πολύ στη συμβολή των εργαζομένων, έτσι ώστε η Αρχή να παίξει με προοδευτικό και θετικό τρόπο το ρυθμιστικό ρόλο της.

Τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ είχε προαναγγείλει το υπουργείο ήδη πριν δημιουργηθεί το ζήτημα με τις αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων) που αποφάσισε η ΡΑΕ και το υπουργείο ζήτησε να ανακληθούν.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα του νέου Κανονισμού Λειτουργίας της ΡΑΕ. Ο κ. Λαφαζάνης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε η σύνταξη του Κανονισμού να γίνει με τη συμβολή και εκπροσώπου των εργαζομένων.