ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφυγαν τα πρώτα ειδοποιητήρια για τους οφειλέτες του δημοσίου

Έφυγαν τα πρώτα ειδοποιητήρια για τους οφειλέτες του δημοσίου

Άρχισαν οι αποστολές των ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες του δημοσίουαπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,για συμμετοχή στην έκτακτη ρύθμιση η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή 20/3 και "κλείνει" μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή(27/3).

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται στους οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο η εφορία τους καλεί να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό που οφείλουν ή μέρος της οφειλής. Αν εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό (το 100%) της αρχικής οφειλής θα κουρευτεί το σύνολο των προσαυξήσεων, ενώ όσοι πληρώσουν ένα ποσοστό της αρχικής οφειλής θα απαλλαγούν από το αντίστοιχο ποσοστό.

Σύμφωνα με τη ΓΓΣΕ θα αποσταλλούν περίπου ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια.

Το μήνυμα που θα λάβετε αν χρωστάτε

"ΘΕΜΑ: Eκούσια Καταβολή Ληξιπρόσθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4320/19-3-2015 από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε ποσού βασικής οφειλής με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε χρέους εκτός ρύθμισης και πληρωμής μέρους ή του συνόλου της ανεξόφλητης βασικής οφειλής χωρίς επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Η καταβολη διενεργείται είτε με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., είτε στις Δ.Ο.Υ. Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με την αναλυτική εικόνα των οφειλών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και την εκτύπωση για "Εκούσια Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης" στο σύστημα TAXISnet. Εάν έχετε ρυθμισμένα χρέη τα οποία επιθυμείτε να εντάξετε στην παραπάνω ευεργετική διάταξη, θα πρέπει να απευθύνεστε πρώτα στη Δ.Ο.Υ.".