ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Süddeutsche Zeitung: «Στις 9 Απριλίου η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει»

Süddeutsche Zeitung: «Στις 9 Απριλίου η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει»

«Δύο εβδομάδες. Τα χρήματα της Αθήνας φτάνουν ως τις 8 Απριλίου. Μια ημέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα μπορεί να σπάσει, καθώς θα έχει να πληρώσει 46 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ, αλλά από πού θα τα βρει; Αυτό είναι ακόμη ασαφές» αναφέρει ένα σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα του Μονάχου κάνει λόγο για «οξύ πρόβλημα ρευστότητας» της Ελλάδας.

«Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η ΕΚΤ. Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα επαρκούν για δύο εβδομάδες – μέχρι και τις 8 Απριλίου.

«Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», καθώς θα έχει να πληρώσει 466 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ, «αλλά από πού θα τα βρει; Αυτό είναι ακόμη ασαφές», υποστηρίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».

Ο Γιούργκεν Σταρκ, κορυφαίο πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, σημειώνει σχετικά ότι «η ελληνική Κεντρική Τράπεζα είναι ο μόνος δανειστής προς τις τράπεζες και οι τράπεζες είναι ο μόνος δανειστής του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό είναι μια παράνομη κρατική χρηματοδότηση».

Σχετικές ειδήσεις