ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bank of America: Υπάρχουν οι 50 αποχρώσεις του Grexit !

Bank of America: Υπάρχουν οι 50 αποχρώσεις του Grexit !

Από πολιτικής άποψης, το ρίσκο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί, από οικονομικής μπορεί και να έχει αυξηθεί, εκτιμά ο επικεφαλής αναλυτής για θέματα Ευρώπης της Bank of America, Gilles Moec.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, o κ. Moec σχολίασε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανό να υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα με στόχο να συνεχίσουν οι εταίροι την άσκηση πίεσης. Όπως εκτίμησε, θα δώσουν την αναγκαία στήριξη ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα, αλλά η κατάσταση θα τραβήξει ίσως και για έναν ακόμα μήνα μέχρι να δούμε μια τελική συμφωνία.

«Δημοσίως δείχνουν όλοι αισιοδοξία, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες είμαστε ανήσυχοι» δήλωσε επίσης.
Όσον αφορά στο θέμα των διαπραγματεύσεων είπε επίσης ότι μια λίστα δεν αρκεί: «Χρειάζεται να ξέρουμε ότι υπάρχει αρκετή υποστήριξη στην Ελλάδα για την πρακτική εφαρμογή των μέτρων», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν μπορεί η Ελλάδα να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη ο κ. Μoec απάντησε ότι υπάρχουν... 50 αποχρώσεις μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τόνισε ότι θα μπορούσε να προηγηθεί περιορισμός στις κινήσεις κεφαλαίων, υποσχετικές IOUs κ.α., ώστε να διατηρείται το νομικό καθεστώς της Ευρωζώνης, προτού κάποιος βρεθεί έξω από αυτήν. « Δεν θα ξυπνήσουμε ξαφνικά ένα πρωί και θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα είναι εκτός ευρωζώνης» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνέπειες θα είναι σίγουρα πιο σοβαρές για την Ελλάδα κι έτσι η εκτίμηση του κ. Moec είναι ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε πολλές κινήσεις από την ελληνική πλευρά. Κι αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη.

«Τώρα αυτό που απομένει στην ελληνική κυβέρνηση είναι να δείξει ότι το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Κι αυτό θα κάνει ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε ο αναλυτής της Bank of America

Σχετικές ειδήσεις