ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιώσεις στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Βελτιώσεις στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα έρθει προς κύρωση τη Δευτέρα στη Βουλή, τροποποιείται προς το ευνοϊκότερο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ προωθούνται και μέτρα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Σύμφωνα με τη διάταξη, η οποία θεσπίστηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, εκτός από τις προσαυξήσεις, στη διαδικασία «κουρέματος» θα μπορούν, πλέον, να υπαχθούν και άλλες οφειλές όπως είναι οι πρόσθετοι φόροι ή τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις είναι απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες.

Με την ίδια πράξη, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα καλείται να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (27/03/2015) κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπεγράφη για να μπορέσουν σε άμεσο χρόνο να ενταχθούν χιλιάδες ακόμη πολίτες στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΒΖ και να προστατευθούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές στα εργοστάσια. Υπογράμμιζαν επίσης ότι η ΠΝΠ δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή σε τρεις μήνες, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις