ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις

Αρχίζουν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις

Ξεκινά σήμερα η καθοριστική συνεδρίαση του Brussels Group,στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους, με τους… θεσμούς να βάζουν στο μικροσκόπιο τις δράσεις που προτείνει η Αθήνα μία προς μία προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της ρευστότητας στην οικονομία.

ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP- ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΛΙΣΤΑ

Οι δανειστές ζητούν διευκρινήσεις μέχρι κεραίας για τα στοιχεία που έχουν μπροστά τους, ενώ ανοιχτή παραμένει μέχρι στιγμής η ημερομηνίας της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup με τις πιέσεις από τα ευρωπαϊκά κέντρα να γίνονται ολοένα και εντονότερες.

Στις διαβουλεύσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη.

«Κλείδωσε» η λίστα μεταρρυθμίσεων – Δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα

Αν και στη δημοσιότητα έχει δοθεί μόνο το περίγραμμα των... μέτρων, οι επιτελείς της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι επεξεργασμένες και κοστολογημένες, υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2015. Τα έσοδα αυτά, τονίζουν πηγές του Μαξίμου, δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ. Για πρώτη φορά δε, θα πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες» και δεν θα οδηγηθούν στα ταμεία οι «συνήθεις ύποπτοι».

Επιπλέον, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις-δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το πρόγραμμα προβλέπει για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Όπως διαβεβαιώνουν οι πηγές σε καμία περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, καθώς και ότι η χώρα εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Συνεδριάζει την Κυριακή το κυβερνητικό Συμβούλιο

Την άμεση σύγκλιση του κυβερνητικού Συμβουλίου αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει σχετικά με την πορεία των εξελίξεων, αλλά και για έναν προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, καθώς η κυβέρνηση θέλει μέχρι το Πάσχα, να φέρει στη βουλή, τρία νομοσχέδια.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων