ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Η ευρωζώνη εξετάζει τις επιπτώσεις ενός Grexit

FT: Η ευρωζώνη εξετάζει τις επιπτώσεις ενός Grexit

Την αμφισβήτησή τους για τη δυνατότητα της Ελλάδας να καλύψει μισθούς και συντάξεις καθώς και τα 450 εκατ. ευρώ της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Απρίλιο, εκφράζουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με τους Financial Times

Σε δημοσίευμα των FT, οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν τις εκτιμήσεις τους για τις επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Phillippe Gudin de Vallerin, επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays στην Ευρώπη, εκφράζει την ανησυχία του ότι ένα Grexit θα στείλει το μήνυμα ότι η συμμετοχή μιας χώρας στην Ευρωζώνη δεν είναι αναστρέψιμη, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ντόμινο για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Αντίστοιχα, όπως τονίζει ο Τιντιάνε Τιάμ της Credit Suisse: «Οι αγορές φαίνονται εξαιρετικά χαλαρές σχετικά με ένα Grexit. Αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί».

Άλλοι αναλυτές, όπως οι Τζούλιους Μπάερ και Μάρκους Άλενσπαχ μιλώντας στους Financial Times εκτιμούν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – ακόμη και τώρα- θα μπορούσε να έχει συστημικές συνέπειες.

ft

Σχετικές ειδήσεις