ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Ασαφείς και χωρίς λεπτομέρειες οι προτάσεις της Ελλάδας

WSJ: Ασαφείς και χωρίς λεπτομέρειες οι προτάσεις της Ελλάδας

Οι ελληνικές προτάσεις για το αναθεωρημένο πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι επαρκώς λεπτομερείς ώστε να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανό η Αθήνα να μείνει αρκετές εβδομάδες χωρίς την απαραίτητη «ένεση ρευστότητας, αναφέρει άρθρο της Wall Street Journal.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης βρέθηκαν στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο για να παρουσιάσουν τις προτάσεις στους θεσμούς.

«Οι προτάσεις ήταν αποσπασματικές, ασαφείς και οι Έλληνες συνάδελφοι αδυνατούσαν να εξηγήσουν τεχνικά πολλές από αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Ευρωζώνης που συμμετείχε στις συνομιλίες. «Ας ελπίσουμε πως θα παρουσιάσουν κάτι πιο επαρκές την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμοι οικονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση. Ωστόσο, όπως λένε, είναι σχεδόν απίθανο να γίνει η συζήτηση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πριν τα μέσα Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις