ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάιμαν: Σε φάση μαθητείας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση

Φάιμαν: Σε φάση μαθητείας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση

Να επιδείξει περισσότερη συναίνεση κάλεσε την Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μέσω της εφημερίδας Österreich, καλώντας παράλληλα και τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και τα ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών θεσμών να πράξουν το ίδιο.

«Δεν θα πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να αφήσουμε να μας διαιρέσουν οι αγορές, που πολλές φορές είναι εναντίον μας και διεθνώς εξαιρετικά δικτυωμένες. Θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και καμιά φορά να επιτρέπουμε σε χώρες να παραβιάζουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ, όταν μας διαβεβαιώνουν με αξιοπιστία ότι χρειάζονται τα χρήματα για επενδύσεις στο μέλλον, χωρίς να ζητάμε την άδεια των αγορών», τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υποβάθμισε τα προβλήματα. «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε φάση μαθητείας, έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις και ίσως να πίστεψε η ίδια ότι θα μπορούσε να τις εκπληρώσει» δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα. Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν βρίσκει νόημα στις προσπάθειες που κάνει να αποδείξει ότι είναι επαγγελματίας, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αρχάρια. «Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα της Ευρώπης και των ανθρώπων στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle