ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαφαζάνης: Ζήτησε να ανασταλεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στη Χαλυβουργική

Λαφαζάνης: Ζήτησε να ανασταλεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στη Χαλυβουργική

Διακοπή ή αναστολή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου 100 εργαζομένων ζήτησε ο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο εξήγγειλε η Διοίκηση της Χαλυβουργικής και μάλιστα «σε μια περίοδο πρωτοφανούς ανεργίας».

Εμφανίστηκε δε ενοχλημένος από το γεγονός ότι η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε αιφνιδιαστικά, παραμονές του Πάσχα, ενώ το Υπουργείο το πληροφορήθηκε από τον Τύπο.

Μάλιστα, συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής, Γ. Σκινδήλια καθώς και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Γάκη. Ο κ. Σκινδήλιας είπε στον κ. Λαφαζάνη πως τα τρία τελευταία χρόνια το εργοστάσιο υπολειτουργεί, κυρίως λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους που φέρνει σε δυσχερή θέση την εταιρεία σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ανέφερε ότι κατανοεί την ανάγκη να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο για τα νοικοκυριά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Εκανε δε γνωστό, ότι το ΥΠΑΠΕΝ επεξεργάζεται σχέδιο για την ουσιαστική μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο με την Ομοσπονδία Μετάλλου, τη νέα Διοίκηση της ΔΕΗ και την ΕΒΙΚΕΝ

Σχετικές ειδήσεις