ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τimes: Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για Grexit

Τimes: Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για Grexit

Για οριακή κατάσταση στην Ελλάδα κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα, επαναφέροντας σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ένα εξ' αυτών βγάζει στο φως της δημοσιότητας και το «Times», αναφέροντας ότι μετά από αυτά που προέκυψαν με το έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας και το σχετικό έγγραφο για την Ελλάδα, περιμένουν τον Μάιο να την πετάξουν εκτός Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει το δημοσίευμα:

«Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν εκπονήσει κρυφά σχέδια για να αποβάλουν την Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς προετοιμάζονται η χώρα να κηρυχθεί σε πτώχευση τον επόμενο μήνα.

Ένα σημείωμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, η οποία συνδέεται στενά με τη Γερμανία, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ.
Το έγγραφο προειδοποιεί για «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» αυτή την άνοιξη, εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, εκτός εάν η Ευρωζώνη συμφωνήσει για την επόμενη δόση της βοήθειας για την χώρα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων».