ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης - Σόιμπλε στην Ουάσιγκτον στις 16 Απριλίου

Βαρουφάκης - Σόιμπλε στην Ουάσιγκτον στις 16 Απριλίου

Θα βρεθούν στον ίδιο χώρο και το πιθανότερο είναι να μην συναντηθούν, ωστόσο θα μάθουν τι θα ειπωθεί... Δεν είναι αίνιγμα, πρόκειται για το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε και το δικό μας Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίοι, στις 16 Απριλίου, θα είναι ομιλητές, με διαφορά ώρας, σε εκδήλωση που οργανώνει το αμερικανικό ινστιτούτο Brookings,στην Ουάσιγκτον,με βασικά θέματα την ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη.

Βάσει του προγράμματος, πρώτος θα ανέβει στο βήμα ο Β. Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)». Μιάμιση ώρα αργότερα, θα αρχίσει η ομιλία του Γ. Βαρουφάκη, με θέμα την «ελληνική οικονομία και τους διεθνείς εταίρους της». Θα ακολουθήσει μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς, καθώς και τον Ντέιβιντ Βέζελ, στελέχη του Brookings Institution. Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.

Στην ενότητα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ θα τεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις, καθώς και τόσο η οικονομική ανάκαμψη, όσο και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνάντησης ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπε, στο περιθώριο του Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται στην Ουάσιγκτον η Εαρινή Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών-μελών των δύο οργανισμών. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, δεν έχει προγραμματιστεί να μετέχει στις εργασίες.

Σχετικές ειδήσεις