ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύεσεις - Μένουν να γίνουν πολλά

Βερολίνο: Έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύεσεις - Μένουν να γίνουν πολλά

Όπως επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια, ωστόσο, μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν, οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών δεν προχωρούν αυτό το διάστημα "γοργά" λόγω του Ορθοδόξου Πάσχα. Παρόλα αυτά, όπως επιβεβαίωσαν οι θεσμοί, σημειώθηκε πρόοδος στη συνεργασία με την Ελλάδα αλλά και ότι θα πρέπει να γίνουν όμως ακόμη "σοβαρές διαπραγματευτικές προσπάθειες" για να επιτευχθεί μια "εκτενής συμφωνία" σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Η συμφωνία είναι βασική προϋπόθεση για τη συζήτηση των όρων του βοηθητικού προγράμματος από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup στη συνεδρίαση τους στις 24 του μηνός στη Ρίγα της Λετονίας.

Στο μπρίφινγκ της Παρασκευής, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Κριστιάνε Βιρτς ρωτήθηκε και για το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία. Ενώ αρνήθηκε να το σχολιάσει, διευκρίνισε ότι και η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει καλές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία και ότι σε αυτό θα συμβάλει η επίλυση του προβλήματος με την Ουκρανία. Ερωτηθείσα ακόμη αν η γερμανική κυβέρνηση εκνευρίζεται από τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαίωσε πως όχι, δεν εκνευρίζεται.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις