ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Την Τετάρτη νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ

Reuters: Την Τετάρτη νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ

Την Τετάρτη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεδριάζουν εκ νέου για την έκτακτη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Ακολούθως ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα συνεδριάσει αύριο και θα εξετάσει μία πιθανή περαιτέρω χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), ενώ θα λάβει υπόψη ότι η γενικότερη εικόνα της οικονομίας της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια βελτίωσης νωρίτερα από το αναμενόμενο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει συνέντευξη τύπου αύριο, πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20) και στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να ανακοινώσει επίσης τυχόν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ αναφορικά με το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

Καθώς οι τιμές στην Ευρωζώνη αρχίζουν να σταθεροποιούνται, ο κ. Ντράγκι αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να κηρύξει νωρίτερα του αναμενόμενου επιτυχία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ - του τυπώματος χρήματος για την αγορά κυρίως κρατικών ομολόγων - που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Τα επιτόκια χρηματοδότησης της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρηθούν στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους, αλλά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη χρηματοδότηση δημιουργεί ένα νέφος αβεβαιότητας πάνω από την Ευρωζώνη.

Ρoή Ειδήσεων