ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Guardian: Πιο κοντά στο Grexit η Ελλάδα

Guardian: Πιο κοντά στο Grexit η Ελλάδα

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η Αθήνα οδηγείται πιο κοντά σε μία έξοδο από την Ευρωζώνη.

«ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΟΣ ΟΓΚΩΔΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΥ»

«Μία καταπακτή ανοίγει αργά κάτω από την Αθήνα», αναφέρει το άρθρο που υπενθυμίζει το μυστικό υπόμνημα των Φινλανδών που έκανε λόγο για Grexit.

«Οι Φινλανδοί έδωσαν το στίγμα, την περασμένη εβδομάδα, με μία διαρροή περί σχεδίου για Grexit. Στο Βερολίνο, η εμμονή του υπουργού οικονομικών με την αποπληρωμή των χρεών (περίεργο όταν οι γερμανικές υποδομές καταρρέουν) είναι ενδεικτική του ότι δε θα γίνει ανεκτή η αθέτηση πληρωμών», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Guardian

«Μοιάζει σα να είμαστε στο τελευταίο κεφάλαιο ενός τεράστιου βιβλίου» γράφει το άρθρο που κάνει λόγο για «οριακό σημείο», αναφέροντας πως «υπολείπονται μόλις μερικές ημέρες για την παρουσίαση σχεδίου και όχι πάνω από δύο εβδομάδες μέχρι η Ελλάδα να εμφανίσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από εβδομάδες αντιφατικών δηλώσεων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων – κάτι που είχε παγώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν εξελέγη – αν και με διαφορετικούς όρους.

Σύμφωνα με τον Guardian, «πολλοί αναλυτές αμφιβάλλουν για το αν η πλειονότητα των χωρών της Ευρωζώνης αφήσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα».
Το άρθρο καταλήγει επισημαίνοντας πως «οι Βρυξέλλες ίσως υποχωρήσουν και πιέσουν την Αθήνα να πάρει άλλα μέτρα για να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι πως η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τα χρέη της και τα μεγάλα θηρία της Ευρώπης φαίνονται απρόθυμα να προσφέρουν περαιτέρω επιδοτήσεις».

Σχετικές ειδήσεις