ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει ακόμα κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει ακόμα κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα

Αισιόδοξος πως σύντομα θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών εμφανίστηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ που τόνισε, ωστόσο, πως προς το παρόν, η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων.

«Υπάρχει ανάγκη περισσότερης βοήθειας ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της. Η πρόσβαση στις αγορές δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν, αλλά πριν σκεφτούμε οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια, οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να δουν μια λεπτομερή, κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων. Μια λίστα αρκούντως αξιόπιστη, ώστε να εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική Diario de Noticias.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού επεσήμανε πως «μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει. Έχει αποπληρώσει τους δανειστές, όπως τον EFSF και το ΔΝΤ. Αυτό είναι θετικό, ήταν άλλωστε μια από τις δεσμεύσεις της», διευκρινίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμη νέα, έχει μόλις 70 – 80 ημέρες στην εξουσία και γι' αυτό δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη λίστα.

Με τα "μαξιλάρια" ρευστότητας να εξαντλούνται, ο κ. Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σύντομα θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Σχετικές ειδήσεις