ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DW: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα

DW: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι το Σαββατοκύριακο, ώστε να υπάρξει χρόνος για την προετοιμασία απόφασης για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου, επισημαίνουν κύκλοι των Βρυξελλών.

Οι συζητήσεις προχωρούν, ωστόσο όμως με αργό ρυθμό, δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «επιθυμούμε και περιμένουμε ένα συγκεκριμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος θα εξεταστεί στο Εurogroup».

Oι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογραμμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας ότι όσο πιο νωρίς μέσα στη βδομάδα επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει θετική απόφαση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Εurogroup.

Ο αντιπροέδρος της Κομισιόν για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι πρέπει οι δύο πλευρές να έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου, ώστε να προλάβει το Εurogroup να την εγκρίνει στη συνεδρίαση της Ρίγα. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση κοινού τόπου εντοπίζονται στο δημοσιονομικό τομέα, με τους εκπροσώπους των δανειστών να θεωρούν πολύ φιλόδοξο το στόχο της κυβέρνησης αναφορικά με τα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους για το 2015.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο τέλος της βδομάδας οι υπουργοί Οικονομικών αλλα και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον.

Σχετικές ειδήσεις