ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Δίνουμε περιθώριο 100 ημερών στις νέες κυβερνήσεις

Ρέγκλινγκ: Δίνουμε περιθώριο 100 ημερών στις νέες κυβερνήσεις

Ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με το Γιάννη Βαρουφάκη χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι ένας «ένας πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, που θα είναι επαρκώς αξιόπιστος ώστε να εγγυάται ότι η Ελλάδα θα μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση».

Ωστόσο, όπως σημείωσε κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει. Την ίδια στιγμή πάντως παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι «σχετικά πρόσφατη, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από περίπου 70-80 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο».

«Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» πρόσθεσε.

Όπως είπε: «πολύ συχνά, δίνουμε στις νέες κυβερνήσεις ένα περιθώριο 100 ημερών για να μάθουν και να καταλήξουν σε συνολικές πολιτικές».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου, θα συναντηθούν, στην Ουάσινγκτον με την ευκαιρία της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόφσκις, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχετικές ειδήσεις