ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SZ: «Αδύνατο να υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου»

SZ: «Αδύνατο να υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου»

Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung που επικαλείται υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους υποστηρίζει ότι είναι «απλά αδύνατο» να υπάρξει σχετική απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών οδεύουν σε αποτυχία.

Το ενδεχόμενο να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να αποκλειστεί, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος προς την Süddeutsche Zeitung. «Δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση στη Ρίγα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ένα κλίμα μεταξύ «απελπισίας και παραίτησης» στις τάξεις της Κομισιόν. Όπως λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εάν ζητούσε κανείς από τους 27 επιτρόπους και τον πρόεδρο της Κομισιόν να σηκώσουν το χέρι τους σε περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα και να την κρατήσουν στο ευρώ «όλοι θα το έκαναν». Εάν ρωτούσαμε όμως εάν όντως πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να γίνει, τότε τα χέρια θα έμεναν κάτω.

Σε αυτά τα συμφραζόμενα η εφημερίδα κάνει λόγο για «πλήρη στροφή» της Επιτροπής τις τελευταίες μέρες, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλειε το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών με την Αθήνα και εξόδου της Ελλάδας από την νομισματική ένωση.

Σχετικές ειδήσεις