Handelsblatt: Ενδεχόμενο Grexit, κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Καουσίκ Μπασού κάνει λόγο για«μεγάλο κίνδυνο» για την παγκόσμια οικονομία σε περίπτωση ενός Grexit, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
00.00/
Σε ερώτηση εάν μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως εκείνη που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Καουσίκ Μπασού απαντά:
«Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι τουλάχιστον αδιανόητο. Στην Ευρώπη επικρατεί σχετική ηρεμία. Η ανάπτυξη είναι μεν αναιμική, εντούτοις αρχίζει να τονώνεται. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά: η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο».
πηγη dw
Διαβάστε επίσης
Σχόλια
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή
13:28
∙
WHAT THE FACT