ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφεται η σύμβαση για το ιπποδρομιακό στοίχημα στον ΟΠΑΠ

Υπογράφεται η σύμβαση για το ιπποδρομιακό στοίχημα στον ΟΠΑΠ

Στις 24 Απριλίου πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τον επιτυχόντα πλειοδότη, την ΟΠΑΠ Investments Ltd. για την υπογραφή της σύμβασης, κλείνοντας ένα κύκλο πολύμηνων καθυστερήσεων.

Με την υπογραφή της σύμβασης και την έγκρισή της από τη Βουλή θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης του ιπποδρομιακού δικαιώματος για περίοδο 20 ετών στον ΟΠΑΠ. Με τη σύμβαση αυτή, ο ΟΠΑΠ εξασφαλίζει ένα νέο παιχνίδι, τη δυνατότητα να δημιουργήσει σημαντικές συνέργιες με τα υπόλοιπα παιχνίδια του αλλά και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο τον οποίο μισθώνει για τη λειτουργία των ιπποδρομιών.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με τον οποίο η OPAP Investments υπέβαλε την υψηλότερη οικονομική προσφορά, ύψους 40,5 εκατ. ευρώ, για την 20ετή παραχώρηση του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι ελληνικές ιπποδρομίες θα συνεχίσουν και μετά τη λύση και εκκαθάριση του ΟΔΙΕ που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα (η προθεσμία για την εκκαθάριση του ΟΔΙΕ εξέπνεε στις 31 Μαρτίου και έχει πάρει παράταση μέχρι την 30 Ιουνίου).

Σχετικές ειδήσεις