ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Οι βασικοί πιστωτές δεν θέλουν Grexit

Bloomberg: Οι βασικοί πιστωτές δεν θέλουν Grexit

Δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι οι βασικότεροι πιστωτές της Ελλάδας εμφανίζονται εντελώς αρνητικοί στο ενδεχόμενο ενός Grexit, φιλοξενεί το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μία εκ των δύο πηγών, η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αν μη τι άλλο, όμως, δεν επιθυμεί την αποχώρησή της χώρας μας από το ενιαίο νόμισμα και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Η δεύτερη, δε, πηγή ανέφερε ότι βασικοί πιστωτές της χώρας εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις. Υπάρχει, ωστόσο και κόκκινη γραμμή, δεδομένου ότι θα πρέπει η κυβέρνηση Τσίπρα να δεσμευθεί τουλάχιστον σε ορισμένα μέτρα οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Η άποψή μας είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται για βγει από το ευρώ» είπε σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Stephen Macklow-Smith της JP Morgan Asset Management στο Λονδίνο. «Ενώ και οι δύο πλευρές έχουν πολύ παγιωμένες θέσεις στις διαπραγματεύσεις, αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί η κρίση στην ευρωζώνη, σε κάθε περίπτωση αυτό που θα δείτε πως για αποφασιστική δράση το αντάλλαγμα είναι παραχωρήσεις» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις