ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η ρύθμιση για δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων, επίδομα ενοικίου

Άνοιξε η ρύθμιση για δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων, επίδομα ενοικίου

Σε παρότρυνση να μην μπουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εφαρμογή ένταξης στη ρύθμιση για την ανθρωπιστική κρίση, σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής, προχώρησε η αναπλ. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι υπάρχει χρόνος, τις επόμενες ημέρες, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύστημα από την επισκεψιμότητα.

Eπίσης η κ. Φωτίου, μιλώντας στο Mega ενημέρωσε ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη ρύθμιση και δεν έχουν πρόσβαση στο internet μπορούν να καταφύγουν στα ΚΕΠ ώστε να υποβάλουν τη σχετική αίτηση και να πάρουν πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμεραΔευτέρα 20 Απριλίου ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης ένταξης στο νομοσχέδιο για δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος 300 kWh ανά μήνα, για χορήγηση επιδόματος ενοικίου και επιδότηση σίτισης.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που λήγει στις 20 Μαΐου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του (http://www.ypakp.gr) όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.
Για την καμπάνια προώθησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση θα τυπωθούν από το Εθνικό Τυπογραφείο περίπου ένα εκατομμύριο φυλλάδια, ενώ θα αξιοποιηθούν τα social media.
Τα κριτήρια
Για την υπαγωγή στο πρόγραμμα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
● Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ
● Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ
● Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ
● Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ
● Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ
● Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ.

Έχουν τεθεί και δύο περιουσιακά κριτήρια, που είναι τα εξής: Πρώτον η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Δεύτερον, το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της ΚΥΑ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων