ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tόμσεν: Μακρυά από το στόχο η συμφωνία - Τραυματικές οι συνέπειες ενός Grexit

Tόμσεν: Μακρυά από το στόχο η συμφωνία - Τραυματικές οι συνέπειες ενός Grexit

Ο Ευρωπαίος επικεφαλής του ΔΝΤ, Πολ Tόμσεν, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt, μιλά για τις ελπίδες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και για τις επιπτώσεις ενός Grexit.

Eμφανίζεται προβληματισμένος για πιθανή ελληνική έξοδο από την νομισματική ένωση, τονίζει ότι κατά τις διαπραγματεύσεις έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος, αλλά είναι ακόμη μακρυά από τον στόχο.

«Υπήρξε μικρή πρόοδος, είναι μια θετική εξέλιξη που μας κάνει να ελπίζουμε αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μακρυά από τον στόχο» είπε και απευθυνόμενος στις φωνές που υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας αοό το ευρώ προειδοποίησε ότι «κανένας δεν πρέπει να σκέπτεται ότι ένα Grexit δεν θα είχε συνέπειες» παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι περισσότερο προετοιμασμένη από το παρελθόν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


«Η Ευρώπη θα βρισκόταν αντιμέτωπη με κινδύνους» επεσήμανε και αναφερόμενος στις υποχρεώσεις που έχε μπροστά της η Αθήνα σχολίασε πως τα χρήματα που έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση δεν φθάνουν. Πρέπει να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία..

Σχετικές ειδήσεις