ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκλητικός ο Σόιμπλε: Δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα δεν θα δείτε σήμερα

Προκλητικός ο Σόιμπλε: Δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα δεν θα δείτε σήμερα

Με το... γνωστό – προκλητικό ύφος του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσπάθησε να διαλύσει το καλό κλίμα που διαμορφώθηκε για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - δανειστών, μετά τις χθεσινές (23/04/2015) συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ.

Προσερχόμενος στο Eurogroup της Λετονίας, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε».

«Περιμένω να δω την αναφορά των Θεσμών, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε, πάντως, ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Ντάϊσελμπλουμ: Υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος από όλες τις πλευρές

Τη διαβεβαίωση πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ελληνική υπόθεση έχουν την αίσθηση του επείγοντος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξέφρασε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.

Ο κ. Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε πως το Eurogroup θα ενημερωθεί από τους Θεσμούς για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. «Ελπίζω να υπάρχει πρόοδος. Θα ακούσουμε τους Θεσμούς. Είχαμε κάποια θετικά νέα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναμένω αναλυτικότερη ενημέρωση», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει «αίσθηση του επείγοντος», ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα άμεσα και εκτίμησε πως υπάρχει αίσθηση του επείγοντος τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά. «Ο χρόνος πιέζει και ξεμένουν από χρήματα», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως οι Έλληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στο Eurogroup. Ο κ. Βαρουφάκης συνοδευόταν από τον γγ δημοσιονομικής πολιτικής, Νικόλα Θεοχαράκη.

Ρoή Ειδήσεων