ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση ΟΠΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Υπεγράφη η σύμβαση ΟΠΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Ολοκληρώθηκε σήμερα (24/04/2015) η υπογραφή της σύμβασης ΟΠΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση από τον ΟΠΑΠ της 20ετούς αποκλειστικής σύμβασης για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Πλέον απομένει η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και μετά και την εκκίνηση της λύσης και εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ στις 15 Ιουλίου, ο ΟΠΑΠ θα αναλάβει τόσο τις ιπποδρομίες όσο και το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να πραγματοποιήσει επενδύσεις στον ιππόδρομο τον Αύγουστο, όταν παραμένει κλειστός και το Σεπτέμβριο να είναι όλα έτοιμα για το επαναλανσάρισμα του παιχνιδιού.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd) απέκτησε το δικαίωμα ιπποδρομιακού στοιχηματισμού για 20 χρόνια, και έτσι, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνεται με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.

H ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακηρύχθηκε το Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους €40,5 εκατ., για τη χορήγηση του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη αποκρατικοποίηση, ενώ καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τελικό τίμημα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της.»

Σχετικές ειδήσεις