ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Ανέβηκαν οι τόνοι στο Eurogroup - Το «Σχέδιο Β» που εξόργισε τον Βαρουφάκη

FT: Ανέβηκαν οι τόνοι στο Eurogroup - Το «Σχέδιο Β» που εξόργισε τον Βαρουφάκη

Οι τόνοι μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ανέβηκαν πολύ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (24 Απριλίου 2015)του Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να κατηγορούν τον Γιάννη Βαρουφάκη για υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις δεσμεύσεις του αποτυγχάνοντας έτσι να γεφυρώσουν τις βαθιές διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν τα δύο μέρη.

Οι Financial Times σε δημοσίευμά τους αποκαλύπτουν ότι ο ανταγωνισμός έγινε τόσο μεγάλος αυτές τις τρεις ώρες της συνεδρίασης που ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών πρότεινε πως εάν δεν ενταθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων, τότε η Ευρωζώνη θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα «Σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της Ευρωζώνης, υπήρξαν κι άλλοι υπουργοί από πιο μικρές και πιο ευάλωτες οικονομίες, που εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα επισημαίνει το δημοσίευμα. Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος κατηγόρησε τον Σλοβένο υπουργό Οικονομικών ότι είναι «αναξιοπρεπές» ένα τέτοιο σενάριο, και τόνισε πως όσοι το πράττουν είναι αντιευρωπαϊστές.

Η Αθήνα προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει χρήματα καθώς ξεμένει από ρευστό και ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φοβούνται ότι χωρίς μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα, η κυβέρνηση θα μπορούσε θα χρεοκοπήσει από τα μέσα Μαΐου κιόλας, καθώς τότε πρέπει να αποπληρώσει 750 εκατ. Ευρώ στο ΔΝΤ σχολιάζει το δημοσίευμα.

Πηγή: newmoney

Σχετικές ειδήσεις