ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετανόητος Ζιν: Θα έπρεπε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Αμετανόητος Ζιν: Θα έπρεπε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Την πάγια θέση του, να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, επανέλαβε ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo.

Ο κ. Ζιν ανακυκλώνοντας την κινδυνολογία των ημερών, η οποία έχει επιταθεί λόγω και της συνεδρίασης του Brussels Group, χαρακτήρισε και πάλι «ευκαιρία» το Grexit.

Τις δηλώσεις του ο κ. Ζιν τις έκανε στο CNBC, στο πλαίσιο «τρομολαγνικού» ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η Ελλάδα βαίνει προς τη χρεοκοπία.

«Η Ευρώπη πρέπει να επιτρέπει τη χρεοκοπία εντός των συνόρων της ενώ το να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης θα ενείχε περισσότερους κινδύνους από το να την άφηνε να αποχωρήσει» τόνισε ο κ. Ζιν.

«Θα έλεγα ότι εν τέλει μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν επιθυμητή καθώς, εάν κάποιος συνοδεύει την έξοδο με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής κοινότητας, με την υπόσχεση να κρατήσει ανοικτή την πόρτα για να επιστρέψει η Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε αυτό ίσως αποτελεί την ευκαιρία για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μέσω υποτίμησης» δήλωσε.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι κίνδυνοι από την έξοδο – υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι αν συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα λειτουργούσε έως τώρα» σημείωσε ο κ. Ζιν.

Σχετικές ειδήσεις