ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερέ: Δεν επεξεργαζόμαστε σενάριο Grexit

Κερέ: Δεν επεξεργαζόμαστε σενάριο Grexit

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επεξεργάζεται σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως δηλώνει το στέλεχος της, Μπενουά Κερέ.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι ένα σενάριο που επεξεργαζόμαστε» δηλώνει ο Κερέ, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Alternatives Economiques».

Όπως τόνισε, το πρόβλημα για χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία δεν είναι πλέον μια έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, αλλά το πώς θα επωφεληθούν από την επιστροφή της ανάπτυξης, προκειμένου να επιταχύνουν τη μείωση της ανεργίας και την επιστροφή στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, η οποία είναι μια πολύ ειδική περίπτωση, υπό το φως των συζητήσεων που διεξάγονται αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Στην αναφορά του δημοσιογράφου ότι «ήταν Ελλάδα που είχα στο μυαλό μου ...» ο Κερέ δήλωσε: «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι ένα σενάριο που επεξεργαζόμαστε. Αυτή την στιγμή καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες με στόχο την ανανέωση της σχέσης με την Ελλάδα ενόψει των νέων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, εντός ενός πλαισίου που παραμένει εκείνο της ευρωζώνης και το οποίο συνεπάγεται δικαιώματα αλλά και το καθήκον να γίνουν σεβαστοί οι ενιαίοι κανόνες. Έτσι, δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση αυτούς τους όρους»