ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα διαθέσιμα των φορέων

Μάρδας: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα διαθέσιμα των φορέων

«Η ΠΝΠ είναι μια διαδικασία που δεν μας ευχαριστεί, αλλά όταν υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, προσφέρει μια λύση», λέει ο Δημήτρης Μάρδας.

«Καθώς είμαστε το πορτοφόλι του κράτους, επιδιώκουμε τη συνετή διαχείριση του περιεχομένου του» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο υπουργός τονίζει ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τα διαθέσιμα των φορέων που κατατίθενται στην ΤτΕ», δεν αποκλείει νέες ΠΝΠ, εάν υπάρξουν «έκτακτες και απρόβλεπτες εξελίξεις».

Όσον αφορά την αναδιοργάνωση της ομάδας διαπραγμάτευσης, εκτιμά ότι «αποσκοπεί στο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα».

Δεν είναι κομψό ένας υπουργός να σχολιάζει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ή συναδέλφων του, σχολίασε ο υπουργός και τόνισε ότι καθώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας για την επίτευξη συμφωνίας, κάθε κίνηση της κυβέρνησης, και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα, εύλογα αποσκοπεί στο να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε ότι «επιλέξαμε να νομοθετήσουμε με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί ήταν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας, λόγω ενός έκτακτου προβλήματος ρευστότητας που θα αντιμετωπίζαμε κάποιες ημέρες πριν από το τέλος του Απριλίου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να νομοθετούμε αλλά, όπως είδατε, σε σύντομο χρόνο η εν λόγω Πράξη έγινε νόμος. Παράλληλα με την ΠΝΠ έγινε εκτενής διάλογος με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Αποδέχτηκα την πρόσκλησή τους να συμμετάσχω στις έκτακτες συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων και απάντησα σε όλα τους τα ερωτήματα. Το θέμα συζητήθηκε επίσης στη Βουλή και, τέλος, οι ενδιαφερόμενοι συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις