ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Προκαταρκτική συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Bloomberg: Προκαταρκτική συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις, με δημοσίευμα του Bloomberg να κάνει λόγο για προκαταρκτική συμφωνία μέχρι την Κυριακή (03/05/2015).

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος, Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν στο χθεσινό Euro Working Group να συνεχίσουν από σήμερα τις εντατικές διαπραγματεύσεις με στόχο μια προκαταρκτική συμφωνία έως τις 3 Μαΐου που θα επικυρωθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

Παράγοντας – κλειδί για να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο, η προσωπική ανάμιξη Τσίπρα και η ενδυνάμωση της ομάδας διαπραγμάτευσης που έπεισε τους Ευρωπαίους για τη δεδομένη πρόθεση της ελληνικής πλευράς να πράξει τα δέοντα για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα για να μεταφραστούν τα λόγια σε πράξεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling για να προσθέσει: «Υπάρχει σαφής αναγνώριση ότι πρέπει να έχουμε αρκετά στις 11/5 για να συνεχίσουμε να μιλάμε».

Σχετικές ειδήσεις