ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαραθώνιος επαφών Ντάισελμπλουμ με Ευρωπαίους και για την Ελλάδα

Μαραθώνιος επαφών Ντάισελμπλουμ με Ευρωπαίους και για την Ελλάδα

Σειρά επαφών με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας για σειρά ζητημάτων, ανάμεσά τους και η «κατάσταση στην Ελλάδα», θα έχει στις αρχές Μαΐου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ

Πρώτος σταθμός θα είναι το Παρίσι, όπου στις 6 Μαΐου ο κ. Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ M. Σαπέν, τον υπουργό Οικονομίας E. Μακρόν και τον πρωθυπουργό M. Βαλς, όπως - σύμφωνα με το Skai - ανακοινώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε και τον αντικαγκελάριο Σ. Γκάμπριελ.

Ο κύκλος επαφών θα κλείσει στις 8 Μαΐου, όταν ο Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Π.Κ. Πάντοαν.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένο κρίσιμο τακτικό Eurogroup, όπου στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εταίρων και της Αθήνας, αν και η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μια άτυπη συνεδρίαση του σώματος στις 4 Μαΐου, όπου και ελπίζει πως θα επισφραγιστεί μια ενδιάμεση συμφωνία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε συνεργασία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ντ. Τουσκ και τον M. Ντράγκι ετοιμάζουν έκθεση για τον καλύτερο συντονισμό των πολιτικών στην ευρωζώνη και για τη βελτίωση της οικονομική διακυβέρνησης της νομισματικής ένωσης. Η έκθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Σχετικές ειδήσεις