ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: «Δεν υπάρχουν χρήματα, αν κληθούμε να επιστρέψουμε συντάξεις»

Μάρδας: «Δεν υπάρχουν χρήματα, αν κληθούμε να επιστρέψουμε συντάξεις»

«Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Μάρδας μιλώντας στο Focus FM, τόνισε πως «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά αν υπάρξει δυσκολία ο νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναβάλει τις πληρωμές αυτές.

Ωστόσο, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση, η κυβέρνηση θα εξετάσει τους τρόπους άντλησης ρευστότητας για να αντιμετωπίσει το θέμα, με βάση τους περιορισμένους όρους της ελληνικής οικονομίας».

«Όσο πιο νωρίς κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές στην παρούσα φάση τόσο το καλύτερο, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά», είπε ο Δ. Μάρδας και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το Eurogroup να συνεδριάσει νωρίτερα από τις 11 Μαίου, ίσως στις 8 του μήνα.

Σε ότι αφορά το πακέτο βοήθειας το οποίο θα απαιτηθεί τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής υπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί το ύψος του με ακρίβεια σχολιάζοντας ότι «αυτό το πακέτο θα συνοδευθεί με συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε με τους δανειστές μας.

Το ΔΝΤ σε μια τέτοια περίπτωση δεν φαίνεται να θέλει να συνδράμει, αλλά αυτό είναι μάλλον θετικό, αφού το Ταμείο λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία από εκείνη της ΕΚΤ», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σε ερώτημα για προσφυγή σε εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «εκφράζω την αντίθεσή μου με σαφήνεια».

Σχετικές ειδήσεις