ΥΠΟΙΚ για δημοσίευμα WSJ: Προσπάθεια διαστρέβλωσης των ελληνικών θέσεων

Παρασκευή Βονάτσου

ΥΠΟΙΚ για δημοσίευμα WSJ: Προσπάθεια διαστρέβλωσης των ελληνικών θέσεων

Στην αποδόμηση του ρεπορτάζ της Wall Street Journal που επιχειρούσε να στοχοποιήσει το Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι τα όσα υποστηρίζει η WSJ εντάσσονται στο «γνωστό σύστημα διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων».

Το ΥΠΟΙΚ αποσαφηνίζει πως τα όσα υποστηρίζει η WSJ περί 36σελιδου κειμένου το οποίο «μπερδεύει» τη διαπραγμάτευση, είναι επί της ουσίας το προσχέδιο του «Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή».

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει: «Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.

Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Michel Sapin, της Ιταλίας κ. Pier Carlo Padoan, της Ισπανίας Luis de Guindos και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα».

«Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group» διευκρινίζεται.

Το Υπουργείο αποδίδει το δημοσίευμα σε δημοσιογραφικούς κύκλους «που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων».

«Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του. Η διαφορά στις προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τα στοιχεία στα οποία εμμένουν οι θεσμοί στις Βρυξέλλες αφορά στο ύψους του ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ που, αξίζει να σημειωθεί, οφείλεται στην ασφυξία που εκείνοι δημιουργούν. Εν πάση περιπτώσει οι όποιες διαφορές εμπίπτουν στα όρια του στατιστικού λάθους. Τέλος, ας θυμηθούμε πόσο έξω έχουν πέσει οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά όλες τους τις προβλέψεις...» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal υποστήριξε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει παρουσιάσει έγγραφο στην Ευρωζώνη το οποίο απέχει από τα όσα έχουν συζητηθεί στο Brussels Group.

Όπως έγραψε η εφημερίδα, οι προβλέψεις για ανάπτυξη και τα σχέδια για μεταρρυθμίσεις έχουν προκαλέσει σύγχυση σε όσους μετείχαν στις συνομιλίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved