ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι υπονομεύει ο Στουρνάρας την προσπάθεια για συμφωνία!

Έτσι υπονομεύει ο Στουρνάρας την προσπάθεια για συμφωνία!

Τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για τρόικα… εσωτερικού, έσπευσε να επιβεβαιώσει ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στην κατακρεούργηση της ποιότητας ζωής στη χώρα μας, σκύβοντας το κεφάλι στις απαιτήσεις των ξένων συμφερόντων.

Ο λόγος για τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος όχι μόνο δεν δίστασε να ξεπουλήσει την Ελλάδα, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια το περίφημο success story του Αντώνη Σαμαρά, αλλά χωρίς ίχνος μεταμέλειας, συνεχίζει το έργο του ως υποχείριο των δανειστών, βάζοντας τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, ενώ αυτή δίνει τη σκληρή «μάχη» της διαπραγμάτευσης, στοχεύοντας σε μια επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής.

Συνεχίζοντας λοιπόν να υπονομεύει την εθνική αυτή προσπάθεια - σύμφωνα με αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών – ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (!), έστειλε, μέσω του γραφείου Τύπου του σε γνωστό δημοσιογράφο, e-mail με τίτλο: «Ο Λογαριασμός των 100 ημερών».

Όσο για το περιεχόμενο; Το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας... πολέμου κατά της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου που αναπαράγουν πρόθυμα (εντός και εκτός) μνημονιακά «παπαγαλάκια»! Ή αλλιώς: προπαγάνδα για το πώς χτίζεται η εικόνα μιας χρεωκοπημένης χώρας μέσα από τις… μονταζιέρες!

Συγκεκριμένα, στο κατάπτυστο e-mail του συνεργάτη του κυρίου Στουρνάρα αναφέρεται:

- Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εσωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ. ευρώ

- 20 με 30 δισ. ευρώ η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη

- 10 δισ. ευρώ τα ρέπος

- 3 δισ. ευρώ οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να είχαμε πάρει 4 δισ. ευρώ και έχουμε πάρει μόλις 1 δισ.

- 20 δισ. ευρώ λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία

- Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα των ξένων επενδυτών. Έχουν 70 δισ. ευρώ στα χέρια τους
απαξίωση των ακινήτων

- 3 δισ. ευρώ λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες

- Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

Και μπορεί τα σχόλια να περιττεύουν, ωστόσο ο πρώην «καρφωτός» υπουργός Οικονομικών βρίσκεται για μία ακόμη φορά έκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού που πλήρωσε με αίμα και θυσίες το... λογαριασμό και την υπόδουλη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες έσκυψαν (καταφατικά) το κεφάλι στα μνημονιακά μέτρα λιτότητας που απαίτησαν οι δανειστές, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας, αδιαφορώντας για τους πολίτες της…

Και μπορεί ο λαός να έστειλε… σπίτι του τον άλλοτε… τσάρο της ελληνικής οικονομίας στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ωστόσο αυτός συνεχίζει να «σφαγιάζει» με πάθος τον ελληνικό λαό από τη θέση του διοικητή της ΤτΕ, βάζοντας το «χεράκι» του προκειμένου να ικανοποιήσει για μία ακόμη φορά (ευχόμαστε η τελευταία) τα ξένα συμφέροντα που ευελπιστούν σε «παρένθεση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σφίγγοντας τη θηλιά γύρω από το λαιμό της, μέσω της οικονομικής ασφυξίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πλέον πως ο κ. Στουρνάρας πείθει με τις πράξεις του (ακόμα και τον πιο φανατικό υποστηρικτή του) πως όχι μόνο αδυνατεί να εκτελέσει το ρόλο του προασπιστή της ελληνικής οικονομίας, αλλά την πολεμά με διαρροές!

Και όλα αυτά, μια ημέρα μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: «Στηρίζουμε τον Στουρνάρα, αλλά απαιτούμε να τηρεί την εθνική γραμμή», είπε.

Προφανώς, δεν το έκανε τυχαία…

«Τα άσχημα έργα των ανθρώπων ζουν και μετά από αυτούς, ενώ οι καλοσύνες θάβονται μαζί με το κορμί τους», υποστήριξε κάποτε ο Σαίξπηρ και ο κ. Στουρνάρας, ως θερμός θιασώτης των μνημονιακών πολιτικών, είναι καταδικασμένος να «κουβαλά» τις πράξεις του…

Σχετικές ειδήσεις