Δημοσκόπηση: Συμβιβασμός με λύση κοινής αποδοχής χωρίς εκπτώσεις «στις κόκκινες γραμμές»

Newsroom Newsroom

Δημοσκόπηση: Συμβιβασμός με λύση κοινής αποδοχής χωρίς εκπτώσεις «στις κόκκινες γραμμές»

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων εξακολουθεί να αξιολογεί θετικά τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης και να εκτιμά ότι διαπραγματεύεται με σωστό τρόπο.

Στη δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφονται οι απόψεις των ερωτηθέντων, που προκρίνουν έναν συμβιβασμό με λύση κοινής αποδοχής, αλλά απαιτούν από την κυβέρνηση να μη συμπεριλάβει σε αυτόν τα καυτά θέματα του ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων και των μισθών.

Ιδιαίτερα ενδεικτικό του προβληματισμού, ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται διχασμένο μπροστά στο δίλημμα συμβιβασμός ή ρήξη. Στο ερώτημα, ωστόσο, «ευρώ ή δραχμή» εμφανίζεται μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, αφού το 66,2% εκφράζεται υπέρ του «ευρώ», έναντι του 27,2% που θα ήθελε «δραχμή».

Πάντως, η συνολική εικόνα του πολιτικού σκηνικού δεν φαίνεται να αλλάζει ουσιαστικά, αφού η αντιπολίτευση δεν πείθει ως εναλλακτική λύση και το 56,6% των ερωτηθέντων απαντά ότι σε περίπτωση που είχε κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα. Η αποτύπωση της στιγμής από τη δημοσκόπηση δείχνει ένα εκλογικό σώμα με λιγότερες προσδοκίες, αλλά με πιο έντονες τις κόκκινες γραμμές.

Το 56,7% θεωρεί ότι πρέπει να μείνουν απαραβίαστες οι κόκκινες γραμμές που αφορούν ασφαλιστικό και εργασιακά.
Επίσης στη δημοσκόπηση σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας είναι στις 15,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε» το 36,2% των ερωτηθέντων απάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Ν.Δ. με 21%, το Ποτάμι με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% και τελευταίο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved