ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAS: Σημαντικές προσεγγίσεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών

FAS: Σημαντικές προσεγγίσεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών

Για σημαντικές προσεγγίσεις στο Eurogroup κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, εστιάζοντας στην εκτίμηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι «σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από κύκλους που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup την Παρασκευή το βράδυ έγιναν «σημαντικές προσεγγίσεις σε πολλά ζητήματα, αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει κανείς για πλήρη υπέρβαση των εμποδίων».

Όπως τονίζει επίσης η ίδια πηγή στην Frankfurter Allgemeine, ο Γιούνκερ σε εσωτερικό έγγραφο επεσήμανε ότι πλέον βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο».

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν συνομίλησε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις φορές με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 17 δισεκ. ευρώ, ενώ προτίθεται να υιοθετήσει ενιαίο ΦΠΑ με τον μειωμένο να παραμένει μόνο για κάποια προϊόντα.

Παράλληλα, η FAS σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επικοινωνία του με τον Γιούνκερ εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την παροχή 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις