ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Ντομπρόβσκις: Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να βιαστούμε

Eurogroup - Ντομπρόβσκις: Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να βιαστούμε

Βελτίωση του κλίματος στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να βιαστούμε», δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, αναφερόμενος στην ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας της Ελλάδας και των θεσμών.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Oικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο Β. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι από το άτυπο Eurogroup της Ρίγας και μετά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών έχουν βελτιωθεί, τόσο από άποψη ταχύτητας, όσο και από άποψη δέσμευσης των ελληνικών αρχών στην εξεύρεση λύσης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία που πρέπει να καλυφθούν, έως ότου συμφωνηθεί ένας ολοκληρωμένος κατάλογος μεταρρυθμίσεων.

Καταλήγοντας, ο κ. Ντομπρόβσκις υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει παραταθεί ως το τέλος του Ιουνίου και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.