ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζ. Πιτέλα: Ανοικτή στάση από την Ευρώπη για συμφωνία με την Ελλάδα

Τζ. Πιτέλα: Ανοικτή στάση από την Ευρώπη για συμφωνία με την Ελλάδα

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι εντελώς συγκεκριμένος» δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (SPD), Τζιάνι Πιτέλα, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Εάν δε καταλήξουν σε μία συμφωνία στην επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία χρηματική δόση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει, επομένως, να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές».

«Ο κίνδυνος, όμως, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και την Ευρώπη. Βεβαίως, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και η Ευρώπη, από πλευράς της, θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο ανοικτή στάση, μία πιο ανοιχτή συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Ο κ. Πιτέλα ανέφερε ότι την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαϊου θα βρίσκεται στην Ελλάδα και προτίθεται να συναντήσει τον κ. Τσίπρα. «Η δράση των Σοσιαλιστών αποσκοπεί στη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών και δεν έχει σημασία το ποιός κυβερνά την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Πιτέλα.

Σχετικές ειδήσεις