ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Αβάσιμη η αισιοδοξία της Αθήνας

Bloomberg: Αβάσιμη η αισιοδοξία της Αθήνας

Δεκάδες είναι πλέον τα δημοσιεύματα στα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για αβάσιμη αισιοδοξία της Αθήνας, την ώρα που οι δανειστές τηρούν μία πιο ψύχραιμη στάση.

«Ο εκπρόσωπος της κυβέρνηση εκτίμησε πως η συμφωνία θα μπορούσε να επέλθει έως την Κυριακή» αναφέρει το Bloomberg, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως ΔΝΤ και Ευρώπη επιμένουν πως απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά.

«Καθώς οι προθεσμίες έρχονται και παρέρχονται, η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξύσει τον πάτο του βαρελιού και να βρει τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και χρέος» επισημαίνεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη νέα συμφωνία, δίχως την επιβολή αξιόπιστων δημοσιονομικών στόχων, οι οποίοι θα περικλείουν και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Τα μπρος – πίσω της διαπραγμάτευσης έχουν τρελάνει και τις αγορές» σημειώνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την έντονη μεταβλητότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Επανερχόμενο στο ζήτημα των προθεσμιών, το Bloomberg αποσαφηνίζει πως η 31η Μαΐου έχει καταστεί πλέον ανέφικτη, διατείνοντας πως η νέα προθεσμία είναι η 5η Ιουνίου, ημέρα αποπληρωμής 300 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις