ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντατικές διεργασίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες για επίτευξη συμφωνίας

Εντατικές διεργασίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες για επίτευξη συμφωνίας

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, τόσο σε επίπεδο Brussels Group, όσο και στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group).

Ορισμένες ευρωπαϊκές πηγές, η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.

Αντιθέτως, ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις είναι αποδοτικές και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Άλλοι κύκλοι της Ευρωζώνης, με γνώση των διαπραγματεύσεων, παραδέχονται ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος , αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ποι αποκλίσεις εστιάζονται στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη Δημόσια Διοίκηση.

Πιέσεις και διορία απο το EuroWorking Group

Σύμφωνα με πληροφορίες, το EuroWorking Group, απηύθυνε τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά ότι αν δεν κλείσει ως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, τότε το πρόγραμμα θα χαθεί.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η προειδοποίηση μεταφέρθηκε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργο Χουλιαράκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκήθηκε πίεση στα θέματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού και του πλεονάσματος.

Σχετικές ειδήσεις