ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομοτεχνική υποστήριξη από τη Β. Ρηνανία για φοροδιαφυγή και μεγάλο πλούτο

Νομοτεχνική υποστήριξη από τη Β. Ρηνανία για φοροδιαφυγή και μεγάλο πλούτο

Συνάντηση εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη, με αντιπροσωπεία των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ν. Βάλτερ-Μπόργιανς.

Την Τετάρτη (27/05) πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συνάντηση με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα φορολογίας.

Είχε προηγηθεί διερευνητική επαφή των ελληνικών προξενικών αρχών με το υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς και γραπτή επικοινωνία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με την πολιτική του ηγεσία.

Στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών συμφωνήθηκε η προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την παροχή πληροφοριών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ελληνικών φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νομοτεχνική υποστήριξη της ελληνικής πλευράς για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, καθώς και στη χρήση νέων τεχνολογιών και την υιοθέτηση πρωτοποριακών πληροφοριακών συστημάτων για τον εντοπισμό και τη διασταύρωση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης αναμένεται να επισφραγιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σχετικές ειδήσεις