ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τρίτη πιθανή συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη μετά από ελληνικό αίτημα

Την Τρίτη πιθανή συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη μετά από ελληνικό αίτημα

Τη Δευτέρα θα γίνει γνωστό αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου - Παράλληλα, «δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΝΤ, αν και κάπως ασυνήθιστο, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητο», χαρακτήρισε το αίτημα της Ελλάδας να συγκεντρώσει τις οφειλές της για τον Ιούνιο σε μία.

Τη συνάντηση την Τρίτη (9/6) των δύο ανδρών, όπως μεταδίδει το Reuters, έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά.

O εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ αναφέρθηκε στο προηγούμενο της Ζάμπια τη δεκαετία του '70.

«Εμείς πάντα πιστεύαμε - και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράστηκε σε αυτή την γραμμή - ότι η Ελλάδα βεβαίως θα ήταν σε θέση να καταβάλει τη σημερινή δόση. Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το βήμα, δεν μπορώ να σας απαντήσω - πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στους εκπρόσωπους της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Aναφερόμενος στο αίτημα που έχει δεχθεί ο Β. Σόιμπλε να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του δεύτερου τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hans Boeckler ο Γιέγκερ επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Δευτέρα, αλλα πρόσθεσε ότι αναζητείται χρόνος ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, δεν θα υπάρξει καμία νέα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πριν από την ερχόμενη Τρίτη, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7).