ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: «Αποφάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας»

Μάρδας: «Αποφάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας»

«Θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας και του προϋπολογισμού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Για τους μισθούς και τις συντάξεις με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, αυτές τις καλύπτουμε και τώρα. Όπου αντιμετωπίζουμε τέτοιο θέμα, κάποιας μείωσης ή μετάθεσης των δαπανών στον επόμενο μήνα συνεννοούμαστε με τους αρμόδιους φορείς και βρίσκουμε τελικά τη λύση. Σύμφωνα και με τη μελέτη που κάνουμε, ένα μέρος των δαπανών που έχουν μετατεθεί στο μέλλον δεν θα πραγματοποιηθούν γιατί εντάσσονται στο πλαίσιο των περιττών δαπανών ή της σπατάλης την οποία συναντούμε. Μαζί με όλη αυτή τη συζήτηση για τη μετάθεση των δαπανών γίνεται παράλληλα και μια μελέτη σύμφωνα με την οποία βλέπουμε κατά πόσο είναι απαραίτητες», ξεκαθάρισε στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός.

Οσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ σχολίασε πως «είναι μια πάγια αρχή να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των Δικαστηρίων της χώρας. Απο την άλλη, όμως, πλευρά, υπάρχουν και κάποια δεδομένα που συνδέονται με τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου εκείνο το οποίο επιδιώκεται είναι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας. Δεν είναι η πρώτη απόφαση που αντιμετωπίζουμε. Επεξεργαζόμαστε κάποιες λύσεις έτσι ώστε το κόστος της λύσης που θα βρεθεί να είναι τέτοιο ώστε να μπορέσει να το σηκώσει ο προυπολογισμός της χώρας. Για τους πανεπιστημιακούς ξέρουμε ότι αν εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση, αυτή έχει ένα βάρος της τάξης των 54 εκατ. ευρώ. Για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δεν έχουμε εικόνα του κόστους ακόμα», κατέληξε ο Δημήτρης Μάρδας.

Σχετικές ειδήσεις